Gecertificeerd productieplanner

Deze opleiding is het neusje van de zalm voor al diegenen die een sturende rol willen spelen in productiemanagement. Alle aspecten van productiemanagement en productieplanning komen hier aan bod.

Inhoud

Wil je graag een diepgaande kennis opbouwen van productiemanagement en productieplanning? Volg dan de hele cyclus "gecertificeerd productieplanner". Deze opleiding omvat 3 leermodules rond deze logistieke deelgebieden en wordt aangevuld met een examen, assessment en certificatie.

In deze opleiding krijg je dus een volledig en praktijkgericht inzicht in de aansturing van de productie en in alle aspecten van het planningsproces.

Het programma bestaat uit 14 workshops, een examen en de voorstelling van een eindcase die gebaseerd is op een project dat je binnen het eigen bedrijf hebt gerealiseerd.

Daarna mag je jezelf Gecertificeerd productieplanner noemen! Een perfecte opleiding dus voor wie wil doorgroeien in Productiemanagement.

We focussen op zowel theorie als praktijk met duidelijke bespreking van de productieprocessen en hun toepassing in de praktijk. We bespreken de verschillende facetten van productieplanning, de verschillende planningstechnieken en hoe je deze kan optimaliseren.


Het is een samenstelling van volgende modules:

Doelgroep en Organisatie

Deze opleiding is dus specifiek opgebouwd voor productie- en projectplanners. Ook productiemanagers, operationeel managers, supply chain medewerkers en logistieke medewerkers kunnen hun gading vinden in deze opleiding. Ook consultants, softwarespecialisten, trainers, accountants en allen die nood hebben aan een praktisch inzicht in het aansturen en plannen van productie komen hier voluit aan hun trekken.

Deze opleiding is het neusje van de zalm voor al diegenen die een sturende rol willen spelen in de opbouw en de evaluatie van productiemanagement. Alle aspecten van zowel productiebeheer en productieplanning komen hier aan bod. Zij is de ideale springplank voor een auditor die op zoek is naar verbeterprocessen om de performantie nog te verbeteren.

Het programma bestaat uit 14 workshops. Alle modules zijn ook modulair opgebouwd zodat de totale opleiding kan gespreid worden over een tijdsperiode die voor de deelnemer het beste past.

De certificatie verloopt in 4 stappen

 • het volgen van alle modules
 • een open boek examen over de geleerde stof
 • de realisatie van een project binnen het eigen bedrijf
 • de presentatie van het project voor een deskundige jury

Bij succesvolle voleindiging van de opleiding en de certificatie bekom je het een getuigschrift van 'Gecertificeerd Productieplanner' dat uitgereikt wordt door Zelco Logistics.

Deze opleiding bestaat uit een unieke mix van zowel interactieve workshops en e-learning. Als cursist krijg je toegang tot het online leerplatform, waar je niet alleen diepgaande theorie, maar ook praktijkvoorbeelden en -oefeningen terugvindt De modules kunnen gevolgd worden in de volgorde die het beste past en de data en de inhoud van de modules zijn te vinden in de beschrijving van de modules.

De opleiding is verkrijgbaar op aanvraag. Neem contact op met ons en wij stellen met veel plezier het ideale leertraject voor jou samen.

Prijs

De opleiding kost € 3500 excl. BTW.

Hiervoor krijg je een hoogstaande opleiding en toegang tot het e-learning platform met theorie, oefeningen en een digitale discussiegroep waar je met docenten en medecursisten kan communiceren!

Subsidiemogelijkheden

Programma

Het programma heeft een totaal van 14 workshops + e-learning en bestaat uit:

 • Module productiemanagement
  5 digitale workshops
 • Module projectplanning in de praktijk
  3 digitale workshops
 • Module productieplanning in de praktijk
  5 digitale workshops
 • Presentatie eigen verbeterproject + assessment + certificatie
 • 3 digitale workshops


Je bepaalt zelf op welke manier je de workshops volgt: in onze virtuele klas, in het Zelco klaslokaal, of je combineert de twee.

Na de opleiding blijft het Zelco leerplatform nog 6 maanden beschikbaar.


Eerstvolgende opleidingen

Opleiding Overige opleidingsdagen Online Workshops Locatie
Gecertificeerd productieplanneer 2024/3

Start 26/11/2024 + 13 workshops
Eerste module: Lean productiemanagement

Fysiek 14 Workshops Eeklo of online

Onze partners