Logistieke opleidingen

We hebben een totaalaanbod ontwikkeld voor digitale en klassikale opleidingen binnen onze expertisedomeinen. Kies een module, een langlopend traject met certificatie of combineer meerdere opleidingen zoals het voor jou uitkomt.

Ben je op zoek naar een logistieke opleiding?

Bij Zelco bieden we verschillende trainingen aan in alle domeinen van het logistieke spectrum: magazijn, voorraad, productie, transport, supply chain, etc...
Onze consultants, die het meeste van hun tijd spenderen aan het oplossen van logistieke problemen bij bedrijven, worden ingeschakeld als docenten in al onze opleidingen. Zo kunnen we de theorie staven met vele praktijkvoorbeelden en kan jij na de opleiding ook onmiddellijk praktisch aan de slag!

We bieden al onze opleidingen aan in fysieke en in digitale vorm.


Enkele testimonials:

"Ik heb van deze opleiding veel opgestoken. Het is een verrijking voor mijn inzichten op vlak van stockbeheer. Het online gebeuren heb ik wel zeer intensief ervaren. We kwamen zeer snel tot de praktische invulling van de concepten. Dit verhoogt sterk de kwaliteit van de opleiding."

"Goede opleiding, online prima te doen."

"Een interessante cursus gedoceerd door een energiek en ervaren persoon."

"Het was zeer leerzaam en nuttig voor mijn job."

​​Digitale & fysieke klas


In een fysieke klas brengen we meerdere deelnemers terzelfdertijd en op dezelfde locatie samen met een docent. In een klas is er dus een direct contact tussen de docent en de deelnemers. Bovendien zullen de klasgenoten ook met elkaar interageren en mekaar versterken om de kennis op te bouwen.Zoals ook in een fysieke klassikale workshop gaan we in onze digitale workshops ook in groep werken en bouwen we daarvoor een digitale klas op waar de deelnemers digitaal met elkaar worden verbonden. De deelnemers kunnen er niet alleen contact nemen met de docenten maar ook met de klasgenoten. We gebruiken daarvoor het Zelco-leerplatform.

Formules

Ons gamma aan opleidingen bestaat uit volgende formules:

  • Masterclasses: opleidingen die uit 3 à 5 workshops bestaan en dé referentie zijn voor elk logistiek expertisedomein
  • Langlopende opleidingen: intensieve cursussen die bestaan uit verschillende modules en een allround visie geven op de supply chain
  • Bootcamps: korte en zeer praktisch gerichte operationele opleidingen die de nadruk leggen op hoe bepaalde processen functioneren
  • Thematische workshops: kortere training die jou snel en diepgaand inzicht geeft in een specifiek onderwerp
  • In company opleidingen: opleidingen volledig op maat van jouw bedrijf
  • Overige opleidingen: Ben je werkzoekend? Misschien staat de opleiding die je zoekt tussen een van onze overige opleidingen!


Masterclasses

Onze masterclasses zijn diepgaande en praktisch gerichte opleidingen die alle noodzakelijke inzichten geven om jouw organisatie optimaal uit te bouwen en aan te sturen.

Het is een opleiding die vertrekt bij specifieke doelstellingen in een welbepaald domein (magazijn, transport, productie, voorraad, supply chain,...), waarna de processen geanalyseerd en toegepast worden.

Na het volgen van een van onze masterclasses heb je een integrale visie op dat domein en kan je processen optimaal op elkaar afstemmen en aansturen.

Thematische workshops

Wanneer je een van onze thematische workshops volgt, ga je dieper in op een specifiek onderwerp of een welbepaalde methode. In enkele sessies zijn al jouw vragen beantwoord en kan je aan de slag met deze nieuw verworven kennis!

Langlopende opleidingen met certificatie

Bij een langlopende opleiding geven we grondige inzichten in meerdere logistieke domeinen. Dankzij deze intensieve opleidingen kan je jezelf volledig omscholen of jouw logistieke kennis naar een hoger niveau tillen. Afhankelijk van de opleiding zal je enkele maanden lessen volgen en dat aan een tempo van 1 dag per week of 2 weken. Wij zorgen ervoor dat je na de opleiding aan de slag kan met praktische beroepskennis.

Dit maken we mogelijk dankzij onze docenten die reeds jaren expertise hebben opgebouwd in hun vak en met veel toewijding hun kennis en ervaring met jou delen. Al onze langlopende opleidingen zijn bovendien gecertificeerd.Bootcamps

Een bootcamp is een korte en zeer praktisch gerichte operationele opleiding die de nadruk legt op hoe de processen functioneren. Het doel is om de inzichten van de operationele medewerkers te versterken en hen aan te leren welke factoren een belangrijke invloed uitoefenen op de kwaliteit en productiviteit van de logistieke processen.

Ze zijn dus eerder gericht naar 'hoe functioneert het' en 'hoe kan ik daar de juiste beslissingen nemen om de doelstellingen te bereiken'.

In company opleidingen

Onze in company opleidingen zijn ideaal wanneer je nood hebt aan een opleiding die afgestemd wordt op jouw specifieke bedrijfsnoden. Met onze in company opleidingen kunnen we dieper ingaan op vragen en problemen die aan jouw bedrijf gelinkt zijn en dat op een moment dat ook in jullie planning past. Bovendien kan je via een in company opleiding gemakkelijk meerdere werknemers tegelijkertijd opleiden, en dat op de werkvloer of digitaal

Overige opleidingen

Ben je geen werknemer maar wel op zoek naar een logistieke opleiding? Dan kan je ook bij Zelco terecht! Samen met verschillende partners als Cevora en VDAB organiseren wij enkele opleidingen en trainings voor werkzoekenden.

Vind je niet wat je zoekt? Zit je met specifieke vragen of problemen?
Contacteer ons dan, en we werken graag een opleiding uit op jullie maat.Kies uit onze opleidingen

Filter:

Onze partners