Zelco Logistics

Zelco Logistics is een advies- en opleidingsbureau dat in 1990 werd opgericht door onze CEO Alfons Van Zele. Met een rotsvaste overtuiging om bedrijven beter te kunnen ondersteunen bij hun logistieke flow transformeerde hij Zelco tot wat het vandaag is: gespecialiseerd in het optimaliseren van allerhande logistieke processen en intussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische en internationale logistieke markt.

Geen project is te groot

Wat zijn onze waarden?

 • we zijn neutraal en zoeken alleen naar de beste oplossing voor onze klant
 • we streven naar een hoge competentie die steeds in lijn is met de nieuwe tendensen van de maatschappij
 • door onze familiale verankering denken we sterk in duurzaamheid en de lange termijn
 • we ontwikkelen onze oplossingen en onze voorstellen steeds in nauwe samenwerking met de klant
 • we onderbouwen onze oplossingen met vooruitstrevende data analyses, observaties en state of the art visies
 • we zorgen voor het verankeren van kennis door het ontwikkelen van moderne leervormen en aangepaste praktijkopleidingen

Wat maakt Zelco uniek?

Bij Zelco Logistics gaan we 100% voor een persoonlijke en passende aanpak voor jouw bedrijf of organisatie. We vertrekken niet vanuit een pasklare oplossing, maar we starten vanuit jouw logistiek probleem en de doelstellingen. Onze focus ligt op een duurzame en toekomstgerichte oplossing. Daarbij vinden we flexibiliteit erg belangrijk. We willen voor onze klanten snel kunnen schakelen en werken op een manier die voor hen comfortabel is. Vanuit onze ervaring helpen we onze klanten zich aan te passen aan een steeds veranderende wereld.

We gaan daarbij grondig te werk. Kan je magazijn niet volgen met de aanpassingen sinds e-commerce? Wij staan voor je klaar. Zoek je een manier om je voorraad onder controle te krijgen? Ook hier weten we raad mee! Loopt je productie niet lekker of is je transportkost te hoog? Wij analyseren samen met jou de problematiek en werken de beste oplossing uit. Of is er gewoon een probleem met de digitale transformatie of de aansturing van de processen door de computer? Wij lossen dit alles samen met jou op.

Onze expertise strekt zich uit over de 5 domeinen van de supply chain: magazijn, voorraad, productie, transport. en de integratie van de supply chain. Binnen die domeinen bieden we naast hoogstaande consulting en ondersteuning ook zeer praktijkgerichte opleidingen en zelfs praktische systeemoplossingen aan.

Samen met jouw team duiken/analyseren we in de processen en verbeteren we deze waar nodig. We nemen de procedures zorgvuldig onder de loep, brengen ze in kaart en bespreken samen met jou de verbeterstappen. Vaststellingen worden voorgelegd, verbetertrajecten uitgestippeld. We denken hierbij ook aan de coördinatie met partners en samenwerking met externe partijen.

Ons team bestaat uit ervaren consultants met een bewezen track-record op logistiek gebied. Ze zijn flexibel, denken op lange termijn en nemen hun verantwoordelijkheid bij elk project. Aan de basis van hun expertise ligt een passie voor logistiek. Ze delen hun passie door jou bij te staan met passend advies of als docent in een van onze logistieke opleidingen.

Zelco staat al 30 jaar garant voor kwaliteit. We verbeteren jouw logistiek proces. Geen enkel project is te groot of te klein voor onze logistieke consultants. We gaan geen enkele uitdaging uit de weg, en we zijn niet tevreden voor we een perfect antwoord hebben op jullie vragen!

Onze partners

Ontdek onze expertisedomeinen

 1. Supply chain management

 2. Magazijnmanagement

 3. Voorraadbeheer

 4. Productieplanning

 5. Transportmanagement

Laatste nieuws