Magazijnmanagement

Magazijnbeheer is een belangrijke schakel in ​de flexibele en kostenefficiënte supply chain en heeft bovendien een directe impact op de klantentevredenheid. Wat vaststaat, is dat de magazijnkosten een aanzienlijke hap uit het budget nemen en dat er nog steeds veel verbeteringspotentieel mogelijk is met nieuwe technieken en systemen. Niet helemaal overtuigd of jouw magazijn futureproof is? Zelco kan jou hierin adviseren en ondersteunen!

Magazijnorganisatie wordt vaak onderschat. Zo zijn er tal van beslissingen die je als verantwoordelijke moet maken. Er is bijvoorbeeld de keuze om zelf je magazijn te beheren of het geheel of gedeeltelijk te outsourcen. Daarbij maak je de balans op van de kosten die aan elke magazijnactiviteit verbonden zijn, zowel inbound als outbound. Je kiest en implementeert een warehouse management system (WMS) dat bij jouw magazijnflow past. Er komen bij deze beslissingen heel wat vragen naar boven bij het optimaliseren van de werking van je magazijn. Wil je graag ons advies op maat, of volg je graag een opleiding rond magazijnbeheer? Daar kan Zelco jou bij helpen.

We kunnen jou adviseren hoe je jouw magazijn aanpast aan de stijgende e-commerce vraag, hoe je de magazijnactiviteiten lean kan organiseren of hoe je kosten bespaart zonder in te boeten aan je klantenservice. Nood aan een WMS of begeleiding bij de implementatie hiervan? Ook daar kunnen wij jou in ondersteunen.

Een overzicht van magazijnvragen waar wij jou bij kunnen helpen:

 • Het design en de re-engineering van conventionele of automatische magazijnen
 • de transformatie van je magazijn naar e-commerce
 • De keuze bij het out- of insourcen van magazijnactiviteiten
 • Het bepalen van de magazijnlay-out en optimalisatie van de logistieke flow
 • Het optimaliseren van processen en kosten bij inbound en outbound activiteiten
 • De selectie en implementatie van een passend WMS
 • Een diepgaande data-analyse en audit waarin we verschillende verbetervoorstellen formuleren
 • De overstap naar warehouse 4.0 en een digitale transformatie van jouw magazijn.

Wil je zelf meer inzicht in hoe je veranderingen in de supply chain kan opvangen door je magazijn anders te organiseren? Of wil je tot de kern komen van magazijnbeheer en een goede balans vinden tussen een zo laag mogelijke kost en een zo hoog mogelijke servicegraad. Met andere woorden: een zo hoog mogelijke voorraadrotatie en een zo laag mogelijke kans op een tekort of stock-out. Dan is een van onze opleidingen misschien wel iets voor jou. Bekijk hier onze Masterclass magazijnmanagement.


Hoe kan Zelco jou helpen bij je magazijnbeheer?

Wij kunnen jou op verschillende manier bijstaan:

 • Een consultancy project, waar ons team van ervaren consultants samen met jou zoekt naar de meest passende oplossing voor jouw vraag
 • Schrijf je in voor de masterclass Magazijnmanagement of volg een van onze Magazijnbeheer workshops of bootcamps
 • Nood aan een opleiding op maat? Geen probleem! We komen graag langs om te kijken met welke vragen jouw team blijft zitten en stemmen een uniek programma op maat van jouw bedrijf afEr zijn dus heel wat aspecten waarmee je rekening moet houden in een goed magazijnbeheer. Kan je wat advies gebruiken? Wij staan voor je klaar!