Supply chain management

De supply chains van vandaag zijn complex en onderhevig aan vele interne en externe factoren zoals wetswijzigingen, klimaatverandering, mobiliteitsproblemen, veranderingen in het klantengedrag, digitalisering enz. Kan jouw supply chain die nieuwe uitdagingen aan? Benieuwd naar de supply chain van de toekomst of naar de evolutie naar Smart Supply Chains? Daarvoor ben je bij Zelco aan het juiste adres.

In een ideale wereld zijn het transport, de werking van het magazijn, de voorraden en de productieplanning perfect op elkaar afgestemd en perfect geïntegreerd met een soepel ICT systeem. Wie een lean supply chain wil, moet hiervoor zoeken naar de optimale klantenservice tegen de best mogelijke kost. Om je supply chain te optimaliseren, dien je rekening te houden met alle invloeds- en kostenfactoren van begin tot het einde van de logistieke keten. Wie zijn supply chain goed beheert, bespaart heel wat kosten zonder in te boeten op klantenservice. Zelco kan jou bijstaan in al deze facetten van het supply chain management.

Wij kunnen jou helpen met het design en re-engineering van jouw supply chain voor B2B of B2C. We optimaliseren de supply chain en boeken efficiëntiewinsten waar mogelijk. We geven jou en je team inzicht in hoe je een smart supply chain opbouwt of hoe je een digitale transformatie van jouw logistieke flow implementeert.

Nog een greep uit wat wij voor jouw supply chain kunnen betekenen:

  • De keuze voor outsourcing of insourcing van activiteiten
  • Hoe je optimaal kan samenwerken met leveranciers, dienstverleners en klanten
  • Hoe je de logistieke deeldomeinen magazijn, voorraad, productie en transport kan integreren in de optimale supply chain
  • De selectie en implementatie van integrale softwareoplossingen
  • Diepgaande data analyse en audit met verbetervoorstellen.

Bij deze vragen helpen we jou graag via een op maat gemaakt consultancy traject waarbij we starten bij jouw noden en vragen. Lees hier meer over onze unieke aanpak en visie op consultancy.

Wil je zelf meer inzicht in de parameters van een efficiënte supply chain? Benieuwd naar hoe je een supply chain opbouwt met klantenservice als kern? Of wil je weten hoe en welke trade-offs je kan maken om je logistieke flow te verbeteren?

Dan is onze masterclass Supply Chain Management of een in-company opleiding misschien iets voor jou of je team. Hier kan je daar meer informatie over terugvinden.

Hoe kan Zelco jou helpen met Supply Chain Management?

Wij kunnen jou op verschillende manier bijstaan:

  • Een consultancy project, waar ons team van ervaren consultants samen met jou zoekt naar de meest passende oplossing voor jouw vraag
  • Schrijf je in voor de Masterclass Supply Chain Management of volg een van onze Supply Chain workshops of bootcamps
  • Nood aan een opleiding op maat? Geen probleem! We komen graag langs om te kijken met welke vragen jouw team blijft zitten en stemmen een uniek programma op maat van jouw bedrijf af


Kan jouw onderneming nog wat ondersteuning gebruiken om de supply chain te optimaliseren? Wij staan voor je klaar!