Digitale opleidingen bij Zelco

Coronaproof logistieke opleidingen bij Zelco!

De coronacrisis heeft Zelco niet tegengehouden om het opleidingsaanbod verder te ontwikkelen. In tegendeel!
In het verleden hebben we al hard ingezet op "blended learning", waarbij we klassikale sessies combineren met e-learning en online oefeningen. Nu gingen we nog een stapje verder en organiseerden we de workshops ook digitaal!

Het opleidingsaanbod lag dus niet stil bij Zelco. Er zijn maar liefst 6 logistieke opleidingen gestart dit voorjaar!

Wat maakt onze aanpak zo succesvol?

De kunst zit hem in de combinatie, het blenden van opleidingsvormen. Cursisten een hele dag laten luisteren of lezen? Dat werkt niet, weten onze docenten.

Daarom bieden we een heel afwisselende aanpak: theorie uitleggen of zelf laten doornemen, video's en oefeningen wisselen elkaar af.

We maken vaak gebruik van het principe van de "flipped classroom". Hierbij nemen de cursisten op hun eigen ritme de theorie door via e-learning en maken ze oefeningen. Deze oefeningen worden dan besproken in de workshops. Dit biedt veel voordelen voor onze workshops:

  • De cursisten kunnen op hun eigen tempo de leerstof onder de knie krijgen
  • Workshops zijn veel interactiever, de cursisten worden echt betrokken in discussies
  • De cursisten zitten min of meer op hetzelfde niveau, ze spreken dezelfde taal
  • De docent kan focussen op specifieke vragen die de cursisten hebben
  • ...

In deze workshops kan ook dieper ingegaan worden op de theorie, bv. door praktische cases. Hier heeft Zelco Logistics het grote voordeel dat onze docenten ook consultants zijn. Ze kunnen dus de theoretische modellen aftoetsen aan hun praktijkervaring in vele bedrijven.

Een bijkomend voordeel van dit asynchroon leren, is dat de cursisten dit eender wanneer kunnen doen. Vroege vogel, nachtraaf of liever gewoon nine-to-five? Alles is mogelijk in onze aanpak!

We kregen alvast lovende woorden van cursist Hans van AVA. Hij volgde de opleiding voorraadbeheer.

"Ik heb van deze opleiding veel opgestoken. Het is een verrijking voor mijn inzichten op vlak van stockbeheer. Het online gebeuren heb ik wel zeer intensief ervaren. Het komt direct binnen en het is minder luchtig. Maar dit neemt niets af van de kwaliteit van de opleiding."

Wil jij ook graag een coronaproof logistieke opleiding volgen? Neem dan snel een kijkje in ons opleidingsaanbod!