Zelco ondersteunt Texet bij de reorganisatie van de picking

07/07/2008

Texet, importeur voor Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Spanje van Harvest T-shirts, Projob Workwear en Sagaform kende de laatste jaren een grote groei (zie www.texet.be). Zowel het aantal artikelnummers als de verzonden volumes stegen gestaag. Om het hoge niveau van klantenservice in de toekomst te kunnen blijven garanderen en nog verder te verbeteren ging Zelco samen met het Texet management op zoek naar geschikte manieren om het magazijn maximaal te optimaliseren. Daarbij werd onderzocht welke de beste oplossingen waren naar de toewijzing van volumes voor picking en reserve in de opslagmiddelen. De picking zelf werd volledig doorgelicht en er werd bekeken welke aanpassingen  aan het WMS-pakket optimale resultaten zouden opleveren.  Volgende concepten werden uitgewerkt.

De inrichting van een uitgebalanceerde picklijn op grondniveau en met bijhorende reservelocaties in een aangepast pand. 

Een grondige analyse van de inhoud en de samenstelling van de orders van het voorbije jaar maakte duidelijk welke de meest frequent gevraagde artikelen waren en welke volumes daarbij hoorden. Uit de bevindingen werd een typologie van picklocaties opgemaakt, bestaande uit 4 categorieën. De grootste categorie met een inhoud van een volledige pallet en de kleinste categorie met legborden. Vervolgens werden alle locatiecodes opgebouwd en werden de artikelen aan een locatie gelinkt. Deze systematische opbouw zal het aantal bewegingen vanuit de reserve naar de picking in de toekomst aanzienlijk verminderen. Een logische opbouw van de layout van de picklijn zal de pickafstand per order fel doen afnemen.

Om ervoor te zorgen dat logische opbouw van de picking in de toekomst behouden blijft werden enkele aanbevelingen gedaan ivm het nieuwe geplande WMS. Dit moet kunnen omgaan met een magazijnstructuur met vaste picklocaties en variabele reservelocaties en bovendien de letdowns sturen op een optimale manier. 

Dit alles zal bij de klanten van Texet voor een extra vleugje klantentevredenheid zorgen wat de continue groei van de onderneming nog vele jaren veilig stelt!