Zelco lanceert studie rond leesbaarheid locatie -en picklabel

10/11/2008

Om de productiviteit van de picking en de servicegraad te verhogen besliste Zelco om samen met de universiteit van Hasselt een uitgebreide studie te maken omtrent het ontwerp van locatie -en picklabels.

Uit analyse van de pickfouten in verscheidene ondernemingen is gebleken dat een heel groot percentage van de fouten te wijten is aan pickings net naast, net onder of net boven de juiste picklocatie. Veel ondernemingen gaan daarom over tot scanning bij de picking wat echter een productiviteitsvermindering heeft als gevolg (extra handeling, minder beweegruimte met scanner in de hand) en een grote extra kost met zich meebrengt.

Van daaruit ontstond het idee om op een wetenschappelijk onderbouwde manier een label te ontwikkelen waarbij een locatie sneller wordt teruggevonden en de kans op een pickfout door net naast de locatie te picken wordt verkleind.

O.a. werd er onderzocht naar wat het ideale lettertype is naar leesbaarheid toe, welke de beste achtergrondkleur voor de labels is, hoe men gebruik kan maken van verschillende kleuren voor de labels, wat de juiste grootte en opbouw is van de labels, enz.

Ondertussen zijn de eerste veelbelovende resultaten gekend en de eerste praktische toepassing is in de nabije toekomst gepland. Natuurlijk houden we u in één van de volgende nieuwsberichten op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Wenst u nu al meer informatie te ontvangen over dit toch wel zeer interessante onderwerp, neem dan gerust contact op met zelco@zelco.be!