Zelco Logistics opent nieuw bureel in Walloniƫ

21/03/2013

 

                                               

     

Zelco Logistics opent nieuw bureel in Wallonië: altijd al aanwezig en recent sterk in opmars

 

Zelco Logistics Logistics  staat al twee decennia lang sterk in Vlaanderen en wist daar in heel wat bedrijven optimalisaties toe te passen. Wallonië werd echter nooit uit het oog verloren, en ook projecten  voor onder andere Delfood, Alpha Répartition, Schenker, Alcyon, Sonaca, Norbert Dentressangle enz..  werden tot een goed einde gebracht.  Zelco Logistics heeft ondertussen ook in Wallonië, zowel bij kleine als grote bedrijven een goede reputatie opgebouwd. 

De reclame gaat mond-aan-mond: in de loop der jaren wist Zelco Logistics een interessant netwerk uit te bouwen van bedrijven, die voortdurend op hen een beroep komen doen. Dat wijst duidelijk op de professionaliteit en de grondigheid van de diensten van Zelco Logistics en ook dat de oplossingen die Zelco Logistics aanbiedt geen loze noot zijn, maar wel écht effect hebben.

 

Het werkgebied van Zelco Logistics in Wallonië

De laatste jaren echter zien we in Wallonië een positieve tendens: bestaande bedrijven groeien, nieuwe bedrijven vestigen zich, en vooral logistieke bedrijven steken de kop op. Ook de Waalse bedrijven zijn net als de andere Europese bedrijven  op zoek naar vermindering van kosten en naar oplossingen om competitief te blijven. Daarom doen zij een beroep op Zelco Logistics, die hen maar wat graag bijstaat met het uitdenken en implementeren van betere logistieke methodes.

Logistieke bedrijven zijn zich ervan bewust dat de logistiek moet worden geoptimaliseerd. Het is bekend dat bij grote winkelketens, distributeurs, etc. de logistiek centraal staat en dat kosten moeten worden gedrukt om competitief te blijven. Minder bekend, maar allerminst onlogisch, is ook dat ziekenhuizen of dergelijke instellingen logistieke principes kunnen hanteren. Bij deze bedrijven is er nog veel potentieel aan optimalisatie. Zij missen echter de kennis, en ook hier kan Zelco Logistics uitstekende oplossingen aanbieden.

Opening nieuwe vestiging ten behoeve van groeiende werkgebied in Wallonië

Zelco Logistics wil ook in Wallonië zowel op het vlak van de logistieke opleidingen als op het vlak van de logistieke consulting en het co-management een van de belangrijke spelers blijven.  Om dit doel te verwezenlijken werd in Wallonië een nieuwe maatschappelijke zetel opgericht, Zelco Logistique. Het kantoor is gevestigd op de Luchthaven in Luik en is zeer gemakkelijk bereikbaar.   

 

       Vincent Estievenart is bestuurder van Zelco Logistique.  Hij zal in nauwe samenwerking met Alfons Van Zele en Pieter Van Zele de dagelijkse leiding waarnemen.  Het spreekt van zelf dat alle oplossingen en voorstellen door het ganse team zullen worden ondersteund en uitgewerkt.  Zo kan het hele Zelco team zijn licht laten schijnen op de nieuwe uitdagingen en met zijn jarenlange ervaring in logistieke projecten de klanten begeleiden op zoek naar de meest performante oplossingen. 

Vincent Estievenart werkt sedert vele jaren samen met het Zelco team.  Hij heeft een opleiding genoten als industrieel ingenieur aan de Fucam in Mons.  Vanuit projectwerk op de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling bij onder andere Cogebi in Huizingen en als softwareontwikkelaar voor productieplanning bij Saphir bouwde hij ervaring op om logistieke processen te verbeteren. Als Directeur Informatique et Logistique bouwde hij mee aan het succes van  Alpha Repartition, een verdeler van farmaceutische producten.  Hij was eveneens de stuwende kracht bij de uitbouw van de logistieke optimalsiatie binnen Sonaca.