Trafic integreert het dynamisch voorraadbeheer in SAP

06/10/2006

Trafic is een distributeur van non-food artikels met + /- 70 verkoopspunten in Wallonië, Frankrijk en Luxemburg.  Trafic garandeert het hele jaar door de laagste prijzen. 

In het centraal magazijn te Florennes worden de goederenstromen van alle stockartikelen, maar ook van de promotie-artikelen of acties beheerd.    

Het voorraadbeheer van de stockartikelen vormt dan ook een belangrijk element in de logistieke ketting die instaat voor de herbevoorrading van de winkels volgens hun werkelijke behoeften.  

Trafic heeft na een praktijkopleiding over dynamisch voorraadbeheer beslist om in nauwe samenwerking met de consultants van Zelco een automatisch herbevoorradingssysteem te ontwikkelen voor de stockartikelen. Dit systeem werd geïntegreerd in SAP en werd geïmplementeerd in een periode van minder dan 5 maanden.  

De implementatie van het automatisch herbevoorradingssysteem werpt reeds zijn vruchten af. De doelstelling van stockvermindering van +/- 20% is reeds bereikt.  Momenteel worden, op basis van de ervaring van het eerste jaar met het systeem, een aantal aanpassingen doorgevoerd om de seizoensprofielen verder te verfijnen en de juiste veiligheidsvoorraden te definiëren.

U kan steeds contact opnemen met de consultants van Zelco om de concepten en de voordelen van het dynamisch voorraadbeheer te bespreken.