Groot succes voor ergonomische pick tool

26/10/2010

Ter verbetering van de efficiëntie, de ergonomie en de veiligheid bij het orderpicken ontwikkelde Zelco Logistics een eenvoudig hulpmiddel: de pickhark. De invoering van deze handige tool werd door de betrokken magazijnmedewerkers enthousiast onthaald.

Doel en werking van de pickhark

Het concept van de pickhark is eenvoudig: dit handige hulpmiddel helpt orderverzamelaars bij het grijpen van artikelen in de diepte en kan door aanvullers worden gebruikt om artikelen verder in de diepte te duwen.

De pickhark bestaat uit een uitschuifbare buis, een licht plaatje in aluminium of in kunststof en een handig handvat.  Met een korte draaibeweging kan de lengte van +- 35 cm uitgevouwen worden tot +- 70 cm .  Op die manier kan de pickhark werken als een verlengstuk van de arm. De order picker of de aanvuller kan dus zonder veel vooroverbuigende bewegingen toch goederen die ver in het schap liggen naar zich toe trekken en ze zonder veel inspanning opnemen. Gebruikers prijzen dan ook de vlotte bediening van het toestel, dat telescopisch uitschuift. Belangrijk is ook dat de pickhark is opgebouwd uit lichte materialen en is dus gemakkelijk te hanteren. Om het geheel vlot te laten verlopen wordt bij de meeste gebruikers de pickhark eenvoudig met een klem bevestigd op het picktoestel.  

Voordelen: efficiëntie, ergonomie en veiligheid

Dankzij het gebruik van de pickhark kan de orderpicker of de aanvuller pakjes of producten die zich dieper in de locatie bevinden sneller en met minder moeite verplaatsen. Grote voordelen zijn dan ook een grotere efficiëntie bij de picking of de wegzet en een ergonomische benadering van de goederen zonder overtollige belasting van de romp en de armen.  Bovendien wordt ook de veiligheid sterk bevorderd, met name bij het werken op hoogte. Wanneer bijvoorbeeld een toestel met ergolift gebruikt wordt, kan op die manier vermeden worden dat werknemers ver over de rand van het toestel heen moeten leunen. Het risico op een val wordt zo sterk verminderd.

 

Referenties en aanvullende informatie

In meerdere magazijnen kan men de Zelco pickhark reeds terugvinden. Zo zijn bedrijven als Atlas Copco, SKF, DHL Solutions,  AVA Papierwaren enz reeds enthousiaste gebruikers van dit ergonomisch hulpmiddel.

De kostprijs van een pickhark is slechts 140 euro (exclusief BTW).

Voor meer informatie kunt u ons steeds contacteren via zelco@zelco.be of via 09/377 47 31