Nieuwe sessie Logistiek Auditor start eind januari 2011

29/10/2010

Op 27 januari 2011 start een nieuwe sessie van de succesvolle opleiding Gecertificeerd Logistiek Auditor in samenwerking met Amelior. De diepgaande logistieke kennis die deelnemers tijdens deze 13-daagse topopleiding vergaren, laat hen toe belangrijke efficiëntieverbeteringen en kostenbesparingen te realiseren binnen het eigen bedrijf.

Inhoud

De inhoud werd vernieuwd en is nu nog meer toegespitst op het auditen van een Lean supply chain.  Het concept blijft echter hetzelfde: in een modulair traject van 13 dagen krijgen deelnemers een diepgaande en praktijkgerichte kennis van de verschillende aspecten van integrale logistiek. Theorie wordt geïllustreerd met praktijkcases en oefeningen.

Nadruk ligt tijdens de opleiding op interactiviteit. Niet alleen tijdens de lessen wordt deze gestimuleerd, de deelnemers worden bovendien ook begeleid bij het uitvoeren van een verbeteringsproject binnen het eigen bedrijf.

Certificaat

Ter afsluiting van de opleiding worden de resultaten van het verbeteringsproject gepresenteerd en is er een online schriftelijk examen. De deelnemers die succesvol het traject afleggen, ontvangen het door Amelior erkende certificaat als Logistiek Auditor.

Referenties

Enkele oud-deelnemers aan het woord:

"Zeer degelijke opleiding die je niet alleen een compleet beeld geeft van alle facetten van het hedendaagse logistieke gebeuren, maar je tegelijk een degelijke praktijkbasis geeft om je eigen logistieke werkprocessen en -werkingskosten te gaan optimaliseren. De interactiviteit, de openheid en de bereidheid van de cursusleiders om hun rijke ervaring met jou te delen zijn een opstap naar succesvolle verbeteringstrajecten.

De cursusdocumentatie is zeer compleet en zal voor mij, zolang ik actief blijf binnen 'supply chain' en logistiek, een naslagwerk blijven dat nog zeer vaak zal geconsulteerd worden”.

Kris TULKENS, Coördinator goederenstroom, SPECIALTY POLYMERS ANTWERP (Dupont de Nemours / Borealis productie JV)

"Als logistiek manager van Dexia Insurance Belgium wordt het woord LOGISTIEK op een iets andere manier ingevuld dan de logistieke betekenis in de productie- en industriële wereld. Toch was het voor mij een zeer verrijkende ervaring om de verschillende invalshoeken te leren kennen van de deelnemers die uit diverse sectoren kwamen.

Voorraadbeheer, magazijnbeheer, transportmogelijkheden, logistieke meetpunten en processen, alsook inrichting van magazijn waren voor mij items waar ik zeker nieuwigheden en verbeteropportuniteiten voor mijn organisatie kon ontdekken. Zelfs uit het productiegedeelte, wat in onze organisatie uiteraard een totaal andere invulling heeft, kon ik ideeën oprapen om in onze organisatie te implementeren.

Ook de ervaringen van medecursisten dragen bij om je eigen logistieke visie te verruimen. Daarbovenop komt de zeer uitgebreide praktische kennis (met cases) van de lesgever.

Kortom, als je op logistiek vlak verantwoordelijkheid draagt, is deze cursus zeker een aanrader om je gezichtsveld in deze materie te verbreden".

Andy FLORIJN, Manager logistiek, DEXIA INSURANCE BELGIUM

Praktisch

De opleiding gaat door op 27 januari, 3, 10, 17 februari, 24, 31 maart, 28 april, 5, 12, 19, 26 mei, 23 juni en 8 september (eindpresentatie) te Lokeren, telkens van 9u tot 17u.

Kostprijs voor het volledige traject is 3530 €, inclusief syllabus, lunches en pauzes. Het is ook mogelijk afzonderlijke modules te volgen.

U kunt zich inschrijven via onze website of via info@zelco.be

Klik hier voor meer informatie of contacteer ons: zelco@zelco.be of 09/377 47 31