IMPRESSIE 21ste COLLOQUIUM ZELCO

16/05/2006

SUPPLY CHAIN OPTIMALISATIE ANNO 2006

1. VERWELKOMING DOOR DE VOORZITTER

  • DANNY VAN HIMSTE VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR VIL 
  • MANAGING DIRECTOR MAINLAND EUROPE CHRISTIAN SALVESEN

 

2. EEN HIGHTECH MAGAZIJN VOOR WERELDWIJDE TOELEVERING VAN WISSELSTUKKEN

  • KRIS THERMOTE, MEMBER PROJECTTEAM LOGISTICS TVH-GROUP THERMOTE & VANHALST

Door een optimaal samenspel tussen gemechaniseerde oplossingen en conventionele benaderingen worden de klantenorders klaargemaakt in volgorde van de vertrektijden van de verschillende regio's. Het wereldwijde verzendingssysteem maakt zowel gebruik van lucht- als wegtransport. Het geheel wordt gedragen door een internationale customer care cel die de klant in tientallen talen te woord staat.

 

 

3. DE DELL SUPPLY CHAIN

  • DIANE VANDERSCHRICK, MARKETING COMMUNICATIONS MANAGER, DELL BELGIUM & LUXEMBOURG

Dell is er in geslaagd om zijn supply chain te laten uitgroeien tot één der besten ter wereld. Dagelijks worden via een webapplicatie vele duizenden klantenorders ingegeven en uitermate snel verwerkt. Elke stap van bij de order ingave tot de levering en de facturatie is via het web online op te volgen. Hoe werkt die supply chain? Hoe worden de voorraden van de componenten vanuit de verre oorsprongslanden tijdig aangevuld? Hoe werkt het build-to-order model van Dell? Vele vragen die op 26 april een verhelderend antwoord zullen krijgen.

 

4. SAMENWERKING BINNEN DE SUPPLY CHAIN

  • FRANK VAN BEEK, HOSPITAL PHARMACIST, UZ GASTHUISBERG
  • RIK VERBEKEN, TRANSPORT MANAGER BENELUX & UK BAXTER

     


 

 

 

 

 

 

5. BLACK BELTS IN DE LOGISTIEK

  • HERMAN PINXTEN, INDUSTRIAL ENGINEERING - TYCO ELECTRONICS

De logistieke wereld wordt steeds verder gedwongen continu op zoek te gaan naar verbetering van de kwaliteit van zijn operationele processen. SIX SIGMA PERFORMANCE is dan ook een nieuwe benadering waar velen de eerste ervaringen mee opdoen. Black Belts zijn de specifiek opgeleide specialisten die volledig de DMAIC cycle beheersen. Hoe gaan zij te werk en wat zijn de resultaten?

 

 

 

6. MIDDAGLUNCH MET VLOTTE CONTACTEN

     


 

 

 

 

 

 

 

7. NIEUWE VISIES OP ASSEMBLAGE VAN COMPRESSOR ELEMENTEN
 

  • PIETER DECORDIER, TEAMLEADER PROCESS ENGINEERING, ATLAS COPCO AIRTEC DIVISION

De integratie van nieuwe technologiëen was een opportuniteit om de productiehal te relayouten. Gebruikmakende van de principes van de optimale goederenstromen, met als basisvoorwaarde een snelle toegankelijkheid van de componenten aan de assem