De nieuwe eindlaureaat "Gecertificeerd Logistiek Auditor" is gekend

06/10/2006

Zelco en Amelior maakten de eindlaureaat van de 14-daagse opleiding "Gecertificeerd Logistiek Auditor" bekend. Tijdens deze opleiding krijgen de cursisten de opdracht om een logistieke verbeteringsopdracht uit te werken binnen het bedrijf.  Knappe resultaten van Patricia, Dirk, Peter en Elke waren het resultaat. De eindlaureaat werd Robby Stas, Aankoop & Planning bij Alro.

Robby Stas paste de aangereikte audittools van de opleiding toe bij de productieplanning van Alro.  Voor zijn eindproject werden de huidige verantwoordelijkheden van de planners van verschillende productielijnen in kaart gebracht, vergeleken en kritisch geanalyseerd.  Op basis van deze interne benchmark werd vervolgens een beredeneerde verantwoordelijkheidsmatrix opgemaakt voor de planner.  Deze rationalisatie van de planningsfunctie zal leiden tot betere planning en efficiëntieverhoging.

Robby Stas vertelt over zijn deelname aan de opleiding:

  • Handeling en intern transport van delen brengt geen meerwaarde maar is enkel een kost ==> aantal verplaatsingen tot een minimum herleiden en loopafstand zo klein mogelijk maken
  • ABC-analyse: 80% van de omzet wordt gerealiseerd door 20% van het productengamma
  • Meten = weten en de belangrijkheid van goed doordachte en betrouwbare meetpunten. Sturen en beslissingen nemen aan de hand van auditpunten.

Wat ik als zeer positief ervaren heb zijn o.a.: de oefeningen tijdens de cursus - de opdrachten - praktijkgerichte voorbeelden - de interactie met andere cursisten - het uitgebreid en inhoudelijk goed naslagwerk.

De opleiding heeft me heel wat nieuwe inzichten, technieken en meetpunten bijgebracht die mezelf en de firma helpt om continu te verbeteren. Ik vind de opleiding dan ook een absolute aanrader voor iedereen die zijn visie op logistiek gebied wil toetsen, verbreden en vergelijken met andere bedrijven.